Liseberg AB

Liseberg är en av Nordens ledande turistattraktioner med 3,4 miljoner gäster årligen. Verksamheten består av nöjespark, restauranger, teatrar och boende, och sysselsätter omkring 350 årsanställda och ca 2300 säsongsanställda. Liseberg omsätter årligen ca 1,2 miljard kronor och ingår i koncernen Stadshus AB som är helägt av Göteborgs Stad.

Nu blickar vi framåt och stärker upp Lisebergs IT-avdelning. De kommande åren genomgår Liseberg sin största förändring någonsin med massor av spännande utmaningar inom IT och digitalisering för att skapa en gäst- och medarbetarupplevelse utöver det vanliga. Vill du vara en del av teamet som skapar denna? Läs vidare och välkommen med din ansökan!

Liseberg har som mål att bli en av Sveriges bästa arbetsplatser, och vi behöver dig som kan känna glädje och stolthet över att vara en del av vårt varumärke. Här får du bidra till vår utveckling och får en möjlighet att påverka både Lisebergarens vardag och gästens upplevelse av sitt besök. Din arbetsplats finns mitt i Göteborg och du ingår i ett team som brinner för IT och digitalisering.

Liseberg IT
Liseberg IT består av fyra områden; drift, support, utveckling och strategi/metod. Avdelningen har ett strategiskt och operativt ansvar att bidra till affärsutveckling enligt bolagets övergripande strategi och mål. Vårt uppdrag är att leverera tjänster, plattformar, service och support som skapar möjligheter för verksamheten att lyckas.Nu fortsätter vi att bygga Lisebergs IT-avdelning för framtiden. Vi tillsätter under 2021 ett antal viktiga roller varav PO/BA-rollen är en av dessa. När vi tillsatt de tänkta rollerna så kommer avdelningen att bestå av 17 medarbetare.Liseberg IT tillhandahåller en mix av egenutvecklade och upphandlade IT-tjänster till våra medarbetare och gäster. En fortsatt digitalisering står högt upp på agendan och det pågår ständigt initiativ för att utveckla affären, lyfta gästupplevelse samt stötta medarbetare. Inte minst nu med öppning av Liseberg Grand Curiosa Hotel samt Vattenparken Oceana inom några år.

Beskrivning
Nu blickar vi framåt och stärker upp Lisebergs IT-avdelning. De kommande åren genomgår Liseberg sin största förändring någonsin med massor av spännande utmaningar inom IT och digitalisering för att skapa en gäst- och medarbetarupplevelse utöver det vanliga. Vill du vara en del av teamet som skapar denna? Läs vidare och välkommen med din ansökan!

Året som gått har varit tungt för Liseberg men det har samtidigt varit tydligt att IT och digitalisering är viktigare än någonsin. Dels för att stötta alla Lisebergare i att kunna arbeta effektivt men framförallt att med digital innovation kunna skapa lösningar för ett ansvarsfullt öppnande med minskad risk för trängsel och smittspridning. Nu fortsätter vi det arbetet och adderar dessutom öppnandet av Liseberg Grand Curiosa Hotel samt Vattenparken Oceana inom några år.

Liseberg har som mål att bli en av Sveriges bästa arbetsplatser, och vi behöver dig som kan känna glädje och stolthet över att vara en del av vårt varumärke. Här får du bidra till vår utveckling och får en möjlighet att påverka både Lisebergarens vardag och gästens upplevelse av sitt besök. Din arbetsplats finns mitt i Göteborg och du ingår i ett team som brinner för IT och digitalisering.

Liseberg IT
Liseberg IT består av fyra områden; Strategi, Utveckling, Drift samt Support. Avdelningen har ett strategiskt och operativt ansvar att bidra till affärsutveckling enligt bolagets övergripande strategi och mål. Vårt uppdrag är att leverera tjänster, plattformar, service och support som skapar möjligheter för verksamheten att lyckas.

Vi har - världens roligaste jobb! Vi arbetar i Microsoftmiljö och stöttar en omväxlande verksamhet bestående av flera olika affärsområden och funktioner. Vi jobbar i en modern plattform, där du har möjlighet att påverka och utforma ditt arbete.

Liseberg IT tillhandahåller en mix av egenutvecklade och upphandlade IT-tjänster till våra medarbetare och gäster med egen lokal drift samt drift i Azure. En fortsatt digitalisering står högt upp på agendan och de kommande åren kommer flera spännande initiativ att drivas för att utveckla affären, lyfta gästupplevelse samt stötta medarbetare, inte minst kopplat till vår stora satsning med hotell och vattenpark.

Arbetsuppgifter
Som utvecklare på Liseberg är du med i hela systemutvecklingsprocessen. Vi arbetar för hela Liseberg och arbetar bland annat med utveckling och förvaltning av interna och externa system, såsom e-handel, HR- och bokningssystem samt integrationer för att få hela systemlandskapet att hänga ihop.

Du arbetar i team med andra utvecklare och produktägare, i nära samarbete med övriga kollegor på IT-avdelningen samt ute i verksamheten. På Liseberg finns en närhet till vår verksamhet och affär som kan vara svår att hitta på andra ställen.

Vårt mål är att ständigt finnas i framkant inom vårt arbetsområde, vara innovativa och nytänkande samt skapa förutsättningar för moderna och användarvänliga system som stöttar vår affär.

Kvalifikationer

Utbildning och erfarenhet:

 • Relevant högskoleutbildning (t ex civilingenjör, systemvetare, datavetare eller liknande, men kan till viss del kompenseras med annan högre utbildning och relevant arbetslivserfarenhet av liknande roll)
 • Relevant erfarenhet (minst 2 år) med bevisat goda resultat
 • Starkt självledarskap och en god teamspelare med goda vitsord

Meriterande:

 • Certifiering inom utveckling (Microsoft-teknologi)
 • Erfarenhet från fler olika arbetsplatser/verksamheter
 • Erfarenhet av arbete inom användarupplevelse för konsument/gäst alternativ effektivisering

Specialistkunskaper:

 • Mjukvaruarkitektur, design, programmering, test
 • Frontend- och Backend-utveckling
 • C#/.Net-utveckling
 • Windows desktop apps
 • Web-applikationer
 • MS SQL/T-SQL
 • Web-API:er

Meriterande:

 • Utveckling mot MS365/O365
 • Utveckling av/med tjänster i Azure
 • GIT och Azure Devops
 • Agila arbetssätt
 • UI-design

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som har ett starkt eget driv och älskar systemutveckling. Du gillar utmaningar, är lösningsfokuserad och tycker om att förbättra livet för dina medarbetare och våra gäster genom digitalisering och IT.

Som person är du prestigelös, ödmjuk, nyfiken och kommunikativ samt tycker om kontakt med människor. Du trivs med att arbeta i team, och vill bidra till en skön arbetsmiljö som innehåller mycket humor och glädje. När vi utvecklar så gör vi det med hjärta.

Förutom att dela Lisebergs värdegrund (glädje, säkerhet, omtanke, kvalitet och kreativitet) bör följande egenskaper finnas hos personen:

 • Utmärkta kommunikativa egenskaper i tal och skrift (svenska+engelska)
 • Mycket god samarbets- och teamegenskaper
 • Förmåga att ta stort eget ansvar och arbeta självständigt
 • Förändringsbenägen och nyfiken
 • Strukturerad och analytisk
 • Visionär och orädd, men också pragmatisk
 • En positiv grundinställning till ”allt och alla”
 • Stort intresse av IT och en stolthet i att leverera en bra IT-tjänst som skapar förutsättning till bra gäst- och användarupplevelser.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Övrigt
Har du frågor om tjänsten, är du välkommen att kontakta IT-chef Peter Grimbeck på peter.grimbeck@liseberg.se. Sista ansökningsdag är den 14 januari 2021, men vänta inte med din ansökan. Rekrytering sker löpande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/63
Facklig företrädare
 • Carina Berntsson, Unionen, 031-766 73 09
 • Fredrik Nylund, Kommunal, 031-766 77 05
 • Kenny Bast, HRF, 0739-99 90 08
Publicerat 2020-12-22
Sista ansökningsdag 2021-01-14

Tillbaka till lediga jobb