Liseberg AB

Liseberg är en av Nordens ledande turistattraktioner med 3,4 miljoner gäster årligen. Verksamheten består av nöjespark, restauranger, teatrar och boende, och sysselsätter omkring 425 årsanställda och ca 2300 säsongsanställda. Liseberg omsätter årligen ca 1,2 miljard kronor och ingår i koncernen Stadshus AB som är helägt av Göteborgs Stad.

Affärsområdet underhållning har ett 20-tal helårsanställda Lisebergare som har till uppgift att förvalta och utveckla våra scener och parkunderhållning så att vi överträffar våra gästers förväntningar. Under sommarsäsongen, halloween och Jul på Liseberg ökar vi på med ett 90-tal säsongsanställda.

Beskrivning

Underhållningsavdelningen på Liseberg söker skådespelare till rollen Måns Tråk under julsäsongen 2019. I rollen som Måns Tråk uppträder du tillsammans med Lisebergskaninerna på Kaninscenen och i Kaninlandet. Måns Tråk är vår skurk i Kaninlandet och vi söker dig som vill fira jul med ont uppsåt utan att för den delen bli skrämmande. Du gillar att spela komik, tycker att tights, hög hatt och frack är den ultimata klädkombinationen och eftersom det är jul är du inte rädd för att sjunga både Sockerbagaren och Tipp tapp.

Arbetsuppgifter

En arbetsdag som skådespelare på Liseberg innefattar, förutom föreställningar, även uppvärmning, förberedelser och återställande varje dag. Tjänsterna vi erbjuder är säsongstjänster och arbetstiden följer Lisebergsparkens öppettider och är förlagd till såväl vardagar som helger, dagtid som kvällstid.

 

Kvalifikationer

De föreställningar som spelas är till stor del manusbundna och regisserade, men innehåller även improviserade delar och scener vilket gör att vi lägger stor vikt vid din förmåga att improvisera.

Vi söker dig som är en stark sångare och som uppskattar att spela komik. Har du erfarenheter eller utbildning inom fysisk teater är detta meriterande. Du bör inte lida av klaustrofobi.

För att arbeta som skådespelare på Liseberg ser vi att du har utbildning och/eller professionell erfarenhet inom området teater/dans/sång samt goda kunskaper inom teaterimprovisation.

 

Villkor

Enligt schema, som följer Liseberg öppettider. 

Vill du veta mer om våra karaktärer eller har övriga frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anders Östberg, 031-733 03 37.

Sista ansökningsdagen är den 24 september. 

Anställningsform Visstidsanställning kortare än 3 månader
Anställningen avslutas
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde I samband med julsäsongen
Löneform enligt avtal
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad varierande
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/145
Kontakt
  • Anders Östberg, 031-733 03 37
  • Kajsa Friberg, 031400100
Facklig företrädare
  • Anders Ingemarsson, Kommunal, 0722-434417
Publicerat 2019-09-11
Sista ansökningsdag 2019-09-24

Tillbaka till lediga jobb