Liseberg Grand Curiosa Hotel

Liseberg Grand Curiosa Hotel är en del av en helt ny plattform för våra gäster, varumärket Liseberg och för nya besöksanledningar till staden Göteborg. Nu söker vi dig som vill bidra till att forma gästernas hotellupplevelse! 

Det har snart gått ett år sedan Liseberg Grand Curiosas Hotel hade sin premiär! Det har varit ett fantastiskt år där inte minst driftsättning av hotellet stått i fokus. Både chefer och medarbetare har skapat gästupplevelser och minnen av hög kvalitet, och nu fortsätter arbetet med att säkerställa att utbud, rutiner och detaljer av alla de slag finns på plats och utvecklas vidare.

Inom Food & Beverage (F&B) finns et antal restauranger med olika karaktär och koncept. Här finns vår vackra Saluhall, där såväl frukost som mat från alla världens hörn serveras. Pastry-teamet skapar magiska bakverk och söta frestelser, och Café Agnes och Bar Compagniet kompletterar restaurangfamiljen på lobbyplan. På åttonde våning erbjuds smakrik matkonst på Mei Rose i nära anslutning till vår härliga Rooftop Bar. Inom F&B ingår även område Porter, som ger intern service till hotellets verksamheter till exempel i form av stöd i kök och vid varuleveranser.

Den operativa delen av F&B på Grand Curiosa har nio områdeschefer, runt 20 arbetsledare och ett 50-tal tillsvidareanställda medarbetare – utöver ett antal visstidsanställda kollegor som framför allt arbetar under de perioder vi har extra många gäster att ta hand om. Denna stora och viktiga del av hotellet delas just nu mellan två F&B Managers. En av våra F&B Managers planerar att vara föräldraledig under ett antal månader, varför vi nu söker dig som både vill kroka arm med din F&B Manager-kollega och samtidigt ta dig an ledarskapsrollen gentemot dina direktrapporterande områdeschefer.  

Inom ditt ansvarsområde som F&B Manager Saluhallen ingår hotellets restauranger som har sin verksamhet i Saluhallen vilket betyder Saluhallens matsal och kök, Breakfast matsal och kök samt område Porters. Du har personalansvar för fem områdeschefer och har övergripande ansvar för restaurangernas koncept och utbud. Du arbetar nära din närmaste chef (General Manager) samt tight med övriga kollegor i hotellets ledningsgrupp och inom Lisebergs övriga organisation, allt för att restaurangverksamhetens vision och mål implementeras och förverkligas operativt. I ditt uppdrag ingår även budgetansvar med särskilt fokus på försäljningsoptimering samt personal- och köksekonomi.

Vilka erfarenheter behöver du ha med dig? Vi ser gärna att du har relevant utbildning, gärna eftergymnasial och med fördel med inriktning mot restaurang, besöksnäring eller liknande. Du har branscherfarenhet från såväl operativ som strategisk nivå och flera års dokumenterad ledarerfarenhet, och har tidigare arbetat i större restaurangverksamhet inom större hotell som gett dig erfarenhet av att leda andra chefer. Du har kunskap inom relevant lagstiftning och regelverk.

Vad är utmärkande för dig som chef och ledare? Vi vill att du kan kombinera tydlighet och drivkraft med ödmjukhet och värme, och har vana av att väga in gästens behov av service och värdskap som en del av din naturliga beslutsprocess. Du är en tydlig och relationsskapande kommunikatör med mål att ge förutsättningar för delaktighet, trivsel och trygghet i din arbetsgrupp. Du är en prestigelös, modig och kreativ problemlösare med sans för både detaljer och större vyer. Lisebergs värdeord samt Medarbetar- och ledarfilosofi utgör grunden i ditt uppdrag och du ser värdet av att tillhöra en arbetsplats som verkar för ett Liseberg.

Tjänsten är ett vikariat som påbörjas enligt överenskommelse men gärna inom ganska snar framtid, varaktighet planeras till och med augusti 2024.

Du är varmt välkommen att höra av dig till Lena Nyquist, 0705-733033 eller på mail lena.nyquist@liseberg.se om du har frågor om tjänsten.

Välkommen med din ansökan senast den14 april!

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/66
Kontakt
  • Lena Nyquist, 0705-733033
Facklig företrädare
  • Ewa Woldemar, Unionen, unionen@liseberg.se
  • Bosse Nordlander, Kommunal, kommunal.vast@liseberg.se
Publicerat 2024-04-04
Sista ansökningsdag 2024-04-14

Tillbaka till lediga jobb