Liseberg AB

Liseberg är en av Nordens ledande turistattraktioner med 3,4 miljoner gäster årligen. Verksamheten består av nöjespark, restauranger, teatrar och boende, och sysselsätter omkring 530 årsanställda och knappt 3000 säsongsanställda. Liseberg omsätter årligen ca 1,4 miljard kronor och ingår i koncernen Stadshus AB som är helägt av Göteborgs Stad.

Vill du vara med att forma och utveckla Lisebergsupplevelsen för våra gäster och kunder i framtiden?

Vi växer och behöver förstärka vår avdelning med ytterligare en stjärna! Vi söker nu dig som vill axla rollen som Eventansvarig och tillsammans med ett fantastiskt team bidra till att skapa upplevelser i världsklass för våra företagskunder. 

Vad vi gör

Lisebergs kommersiella funktion består av avdelningarna Försäljning, Marknad och Digital gästresa och arbetar med alla instrument för att stärka varumärke, kommunicera mot alla målgrupper, driva försäljning och skapa digitala upplevelser.

Försäljningsavdelningen ansvarar för all försäljning för hela destinationen Liseberg. Inom avdelningen finns Lisebergs bokning & kundservice, Revenue & koordinatorteam, Grupp- och företagsförsäljning samt Ansvarig samarbeten.

Grupp- och företagsförsäljning hanterar olika typer av förfrågningar från företag såväl som privata grupper som tex. skolresor, restaurangbokningar för grupper, logibokningar för grupper, möten & konferenser, företagsevent, logiavtal på våra olika anläggningar etc. Vi arbetar för hela destinationen Liseberg och alla våra arenor vilket inkluderar både nöjesparken, Liseberg Grand Curiosa hotel samt våra campingar Lisebergsbyn och Askim Strand.

Arbetsuppgifter

Att arbeta som Eventansvarig på Liseberg innebär att alltid hålla en hög servicenivå och säkerställa att kunden och kollegorna alltid får ett professionellt och korrekt bemötande. Att vara lyhörd och kreativ med förmåga att se helheten och med känsla för detaljer och flöden genom hela arrangemanget är en viktig del av arbetet.

 • Eventansvarigs arbetsuppgifter är främst att planera, leda, koordinera och genomföra allt från mindre företagsevent och konferenser till stora företagsarrangemang och familjedagar som inkluderar hela Lisebergs utbud både under stängd och öppen park.
 • Eventansvarig arbetar nära företagskunden likväl i nära samarbete med berörda verksamheter inom destination Liseberg (tex. attraktion, restaurang, hotell, Lisebergsbyn etc) för att planera, leda och koordinera arrangemangets alla delar
 • Eventansvarig har ansvar längs hela säljprocessen inkl. offertarbete, budgetering, paketering, avtalsskrivning, planering, genomförande och uppföljning.

 

Kvalifikationer

För att trivas i rollen som Eventansvarig tror vi att du är en lagspelare av stora mått med förmåga att leda och koordinera mötets- eller eventets alla delar med såväl kund som berörda funktioner inom destination Liseberg. Du trivs med att jobba i en miljö där ingen dag är den andra lik och där du får utlopp för din kreativitet och uppfinningsrikedom. Vi tror också att du med omtanke och ett stort engagemang visar förståelse för kundens behov och att du motiveras och drivs av att skapa magiska mötesupplevelser och överträffa kundens förväntningar, utifrån deras unika syfte och mål med just sitt möte eller event.

Utbildning, kvalifikationer och erfarenhet

 • Relevant eftergymnasial utbildning, gärna med inriktning projektledning/koordinering inom möten, event och konferens
 • Minst 3 års erfarenhet av projektledning av komplexa arrangemang inom möten, event och konferens som inkluderar alla delar i arrangemanget som tex. logi, konferens, aktiviteter, middagar, underhållning, teknik, säkerhet etc. Gärna från eventbyrå, resebyrå eller mötesanläggning.
 • Erfarenhet av att arbeta mot företagskunden (B2B) och B2B-försäljning
 • Erfarenhet av att driva och projektleda flera arrangemang parallellt
 • Flytande kommunikationsförmåga på svenska och engelska.

Har du arbetat inom något av Lisebergs verksamhetsområden, är det meriterande.

Personliga egenskaper

 • Prestigelös lagspelare
 • Goda kommunikativa egenskaper
 • En positiv grundinställning till alla och allt. Förmåga att se möjligheter framför hinder
 • Drivande och ansvarstagande, trivs med att arbeta både självständigt och i team
 • Sinne för detaljer och förmåga att tänka kreativt och innovativt
 • Affärsmannaskap – bidra till att skapa en lönsam affär och ett mervärde för kunden

Villkor

Arbetstiden är främst dagtid men med hänsyn till arrangemangets genomförande, arbetets innehåll och inriktning kan kvälls- och/eller helgarbete förekomma. Tjänsten är på heltid, 40 timmar per vecka, och tillsätts så snart som möjligt, efter överenskommelse.

Övrigt

Vi ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter då vi strävar mot en bred representation i organisationen. Har du frågor om tjänsten, är du välkommen att kontakta Jessica Jonsson, chef Grupp- och företagsförsäljning på mail: jessica.jonsson@liseberg.se

Vi rekryterar löpande till denna tjänst, vilket gör att vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 15 april 2024.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/57
Kontakt
 • Jessica Jonsson, 031-7667310
Facklig företrädare
 • Ewa Woldemar, Unionen, unionen@liseberg.se
 • Bosse Nordlander, Kommunal, kommunal.vast@liseberg.se
Publicerat 2024-03-25
Sista ansökningsdag 2024-04-15

Tillbaka till lediga jobb