Liseberg AB

Liseberg är en av Nordens ledande turistattraktioner med 3,4 miljoner gäster årligen. Verksamheten består av nöjespark, restauranger, teatrar och boende, och sysselsätter omkring 530 årsanställda och knappt 3000 säsongsanställda. Liseberg omsätter årligen ca 1,4 miljard kronor och ingår i koncernen Stadshus AB som är helägt av Göteborgs Stad.

Är du en lagspelare med passion för lager och logistik med talang för IT-system? Gillar du att arbeta analytiskt med prognostisering och avrop i ett fluktuerande flöde? Brinner du för artikelvård och utredning av leveransavvikelser?

Om jobbet
Inom Ekonomifunktionen hittar du Centrallagret som samordnar och optimerar de logistiska flödena till skicklighetsspelen, lyckohjulen, butikerna, restaurangerna och kioskerna i parken. Vi har en nära relation med Gästverksamheterna och en vilja att varje dag ge dem det lilla extra. Lagrets organisation består av två lagerspecialister, två arbetsledare, en lagerarbetare och en skiftledare som samtliga rapporterar till lagerchef. Under säsong stärks avdelningen upp med cirka 30 säsongsmedarbetare.   

Arbetsuppgifter
Du ansvarar för prognostisering, operativa avrop och materialplanering av upphandlade varor för upp till årsbehov med löpande uppföljning. Du är en nyckelperson inom leveransflödet och arbetar tätt med leverantörer och beställande enheter i parken vilket ställer stora krav på din kommunikativa förmåga. Leveransuppföljning är vardagsuppgifter för dig likaså kontering och sakgranskning av fakturor.  Du har särskilt ansvar för inventering, administration och uppföljning av avvikelser i kedjan. 

Lagerspecialisten är samtidigt lagrets superanvändare inom IT-system, spindeln i nätet som felsöker driftstörningar och eventuella systemfel. Vid uppgraderingar av våra system är det du som genomför flödestester och samverkar med våra samarbetspartners om avvikelser. På lagret använder vi oss av Visma Buisness, Bitlog WMS, Power BI, Dominio samt vårt egenutvecklade beställningsstöd Stella. För tjänsten behöver du inte vara systemtekniker men du förväntas axla rollen som superanvändare och vara drivande inom driftsäkerhet och utveckling av våra system där du löpande har möten med IT avdelning och konsulter. 

Du arbetar kontinuerligt med artikelvård och det är du som lägger upp nya produkter i Visma.  Lagerspecialisten stödjer organisationen med statistikutdrag och rapportutformning av olika slag. Du flaggar kontinuerligt för lagerartiklar som inte rör sig och samverkar med leverantörer och Gästverksamheterna i parken och på hotellet om hur dessa skall hanteras.

Lagerspecialisten är särskilt delaktig i utveckling och framtagning av nya rutiner och flödesoptimering. Denna position innebär en aktiv roll för att utveckla lagrets verksamhet tillsammans med dina kollegor. Du är delaktig i säkerställandet av kvalitets- och servicenivån och värdeordens efterlevande. Du arbetar i en miljö med högt i tak där du förutsätts ta initiativ och ha ett lösningsorienterat driv.

Kvalifikationer

  • Relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande relevant yrkeserfarenhet minst fem år
  • Dokumenterade erfarenheter av prognostisering och inköp minst tre år
  • Utmärkta kunskaper inom Officepaketet och stort intresse för digitala system
  • Van vid att arbeta med utredning av avvikelser inom lager/logistik
  • Vana av att arbeta med uppsättning och administration i WMS system
  • Kunskaper inom Visma Buisness lager/inköp är meriterande  
  • Goda kunskaper kommunikativt i både svenska och engelska

Du samarbetar gärna och tvekar inte en sekund att hugga i då en kollega behöver hjälp. Vi hjälper varandra att nå vårt mål ”rätt produkt, rätt kvantitet, rätt tid, rätt plats, rätt temperatur” och det gör vi tillsammans.

Vi ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter då vi strävar mot en bred representation i organisationen.

Villkor
Mestadels tjänstgör du dagtid vardagar men för att arbeta med hela företagets flöden krävs att du även är beredd på helg- och kvällstjänstgöring. Över året skiljer sig arbetsdagarna beroende på vilken säsong vi är i och det krävs att du kan ta ansvar och planera din egen tid efter verksamhetens behov. Lagret har verksamhet mellan 05.00-02.00. Vi tillämpar provanställning och tjänsten ligger under Unionens avtalsområde.

Önskar du få mer information om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta Lagerchef Robert Walser Lindberg på telefon 031 – 766 02 33.

Vi rekryterar löpande och vill gärna ha din ansökan oss tillhanda så snart som möjligt, men senast den 14 april 2024.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/53
Kontakt
  • Robert Walser Lindberg, 031-7667233
Facklig företrädare
  • Ewa Woldemar, Unionen, unionen@liseberg.se
  • Bosse Nordlander, Kommunal, kommunal.vast@liseberg.se
Publicerat 2024-03-21
Sista ansökningsdag 2024-04-14

Tillbaka till lediga jobb