Liseberg AB

Liseberg har som mål att alltid vara en av Sveriges bästa arbetsplatser, och vi behöver dig som kan känna glädje och stolthet över att vara en del av vårt varumärke. Här får du bidra till vår utveckling och får en möjlighet att påverka både Lisebergarens vardag och gästens upplevelse av sitt besök. Din arbetsplats finns mitt i Göteborg och du ingår i ett team som brinner för IT och digitalisering.

En fortsatt digitalisering står högt upp på agendan och de kommande åren kommer flera spännande initiativ att drivas för att utveckla affären, lyfta gästupplevelse samt stötta medarbetare, inte minst kopplat till vår stora satsning med vårt nyöppnade Liseberg Grand Curiosa Hotel samt vattenvärlden Oceana som öppnar inom en snar framtid.

Nu söker vi en IT-tekniker som vill vara med och utveckla och underhålla vår IT-infrastruktur, med fokus på serverhantering, backup/restore och övervakning. Låter detta som något för dig? Ansök redan idag!

Dina arbetsuppgifter
Som IT-tekniker på Liseberg ingår du i ett litet team av engagerade och kompetenta IT-kollegor som sköter den dagliga driften av IT-infrastrukturen, både lokal drift och drift i Azure. Arbetet är omväxlande och du har stor möjlighet att påverka och utforma våra lösningar. Vi arbetar för hela Liseberg och för att alla verksamheter ska känna en trygghet att det finns en ryggrad av stabil och driftsäker IT-Infrastruktur. På Liseberg finns en närhet till vår verksamhet och affär som kan vara svår att hitta på andra ställen. 

Vårt mål är att ständigt vara i framkant inom vårt arbetsområde, titta på nya driftsäkra och administrativt effektiva lösningar för att underlätta vårt arbete utan att kompromissa med säkerheten.

Exempel på arbetsuppgifter är drift, underhåll och övervakning av IT-infrastruktur (patching, uppgraderingar och förbättringar), kvalificerad felsökning och felavhjälpning. Planera och genomföra livscykelhantering av IT-infrastruktur och dess system. Arbeta proaktivt för att förebygga driftstörningar. Skapa ny och uppdatera befintlig driftdokumentation och utbilda IT-Supporten för att förenkla och effektivisera. Vara del av och även leda projekt där IT-infrastruktur ingår.

IT-avdelningen
Liseberg IT har idag 18 anställda och består av fyra områden; Strategi, Utveckling, Drift samt Support. Avdelningen har ett strategiskt och operativt ansvar att bidra till affärsutveckling enligt bolagets övergripande strategi och mål. Uppdraget är att leverera tjänster, plattformar, service och support som skapar möjligheter för verksamheten att lyckas. IT arbetar primärt i Microsoftmiljö och stöttar en omväxlande verksamhet bestående av flera olika affärsområden och funktioner.

Avdelningen tillhandahåller en mix av egenutvecklade och upphandlade IT-tjänster till våra medarbetare och gäster. IT driftar nätverk/wifi för alla verksamheter i parken och boenden. Vi har ett lokalt redundant datacenter och vi driftar egenutvecklade tjänster i Azure samt ansvarar för Lisebergs MS365-miljö.

 

Vem är du?
Vi söker dig som har ett starkt eget driv och älskar IT-drift. Du känner tillfredställelse av att skapa en stabil och säker IT-infrastruktur som inte ger några överraskningar. Du är lösningsfokuserad och tycker om att stötta och hjälpa dina arbetskollegor. Du har ett stort intresse av IT och håller dig uppdaterad om nya tekniker och trender. Du känner stolthet i att leverera en bra IT-tjänst. Du har arbetat eller arbetar idag i en liknande enterprise-miljö som Liseberg har.

Som person är du prestigelös, ödmjuk, nyfiken och kommunikativ samt tycker om kontakt med människor. Du trivs med att arbeta i team, och vill bidra till en skön arbetsmiljö som innehåller mycket humor och glädje. På Liseberg är vi dina vänner, inte bara kollegor.

 

Kvalifikationer

Utbildning och erfarenheter

Du har en relevant högskoleutbildning inom IT (till exempel IT-ingenjör, datateknik inom nätverk och infrastruktur eller liknande, men kan till viss del kompenseras med annan högre utbildning och relevant arbetslivserfarenhet av liknande roll) Du har minst 3 års relevant erfarenhet inom drift av IT Infrastruktur

Meriterande:

Certifiering inom IT-Infrastruktur Erfarenhet inom drift av IT Infrastruktur på en IT-avdelning på ett företag som i huvudsak använder Microsofts plattform i en enterprise-miljö med bevisat goda resultat Erfarenhet av att både driva och delta aktivt i relevanta infrastrukturella projekt kopplat till uppgradering, driftoptimering, etc. Erfarenhet och kompetens runt metodik och processer inom IT infrastruktur och IT-drift

Specialistkunskaper

Du har god erfarenhet och kompetens inom :

 • Windows server Backup/restore Övervakning

Meriterande:

 • Erfarenhet av drift av NetApp HCI Datacenter Erfarenhet av virtuell serverdrift i VmWare/Hyper-V. Erfarenhet av backup/restore med Veeam. Erfarenhet av drift av tjänster i Microsoft Azure. Erfarenhet av infrastrukturövervakning i Zabbix. Erfarenhet av drift av Microsoft SQL server och databaser. Erfarenhet av praktiskt arbete med IT-säkerhet.

Personliga egenskaper
Förutom att dela Lisebergs värdegrund (glädje, säkerhet, omtanke, kvalitet och kreativitet) bör följande egenskaper finnas hos dig:

 • Kommunikativ i tal och skrift (svenska + engelska)
 • Utpräglad teamspelare (prestigelös, samarbetsvillig, motiverande, engagerande, lyhörd), men också självständig när det behövs
 • Strukturerad och noggrann Initiativrik, kreativ och drivande (är en ”do´er”)
 • Kvalitetsmedveten och kompromisslös, men pragmatisk
 • Möjlighetsorienterad men kostnadsmedveten
 • En positiv grundinställning

Vi ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter då vi strävar mot en bred representation i organisationen. 

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning med oreglerad arbetstid. Provanställning på 6 månader tillämpas och tjänsten tillhör Unionens avtalsområde med 30 dagars semester, friskvårdsbidrag och även andra förmåner som tillkommer.

Har du frågor om tjänsten, är du välkommen att kontakta Driftchef IT Martin Olesen på martin.olesen@liseberg.se.

Till denna tjänst rekryterar vi löpande varför vi gärna tar emot din ansökan så snart som möjligt, senast den 14 april. Varmt välkommen att bli vår nya kollega!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/43
Kontakt
 • Martin Olesen, martin.olesen@liseberg.se
Facklig företrädare
 • Ewa Woldemar, Unionen, unionen@liseberg.se
 • Bosse Nordlander, Kommunal, kommunal.vast@liseberg.se
Publicerat 2024-03-14
Sista ansökningsdag 2024-04-14

Tillbaka till lediga jobb