Liseberg AB

Stig in genom dörrarna till ett magiskt hotell som väcker nyfikenhet och äventyrslust med kuriositeter, knasigheter och märkvärdigheter i varje hörn!

Ett hotell som längtar efter att få skapa ännu mer magi tillsammans med just dig. Ett hotell som ser service som ett sant trolleritrick. Ett hotell som söker sådana människor som du. Du som älskar att skapa magiska upplevelser för våra gäster – och dina arbetskompisar. Det här är ditt hotell, din arbetsplats!

Nu söker vi dig som med helhetsblick och känsla för ordning & reda, brinner för service och är beredd att hugga i när det behövs - är du den vi söker?

Som Personalkoordinator/Arbetsledare på Hotel Grand Curiosas Housekeeping & Maintenance avdelning har du en viktig roll i att hantera hotellets bemanningsplanering och schemaläggning. Du bidrar till att teamet skapar förutsättningar för att såväl medarbetare som chefer lyckas i uppdraget att skapa minnen för våra gäster. I denna roll ingår, som namnet avslöjar, även en stor del arbetsledning där du kommer att stötta avdelningens områdeschefer i det dagliga operativa arbetet inom Housekeeping. Du fungerar som en länk mellan den praktiska och operativa hanteringen av medarbetarna och det administrativa planeringsarbetet.

Housekeeping & Maintenance ser till så att alla hotellets miljöer är fina, förberedda, städade och fräscha för våra gäster. Här finns ett stort team som arbetar tillsammans för att göra detta möjligt och din roll som arbetsledare blir central för att få verksamheten att fungera. Du kommer i rollen som Personalkoordinator/Arbetsledare stötta arbetsledningen med både långsiktigt fokus och i den dagliga, praktiska och operativa hanteringen av hotellets medarbetare gällande resursoptimering. Du gör schemaändringar vid t ex sjukdom, ledigheter eller liknande händelser. Vid behov hanterar du även övriga snabbt uppkomna personalärenden som rör bemanning och kan även stötta övrig verksamhet i liknande arbete.

Du bistår även de två områdescheferna på avdelningen med administrativt stöd i övriga processer, så som att utforma manualer och utbildningsmaterial, och är delaktig vid introduktioner och vissa arbetsplatsutbildningar. Som Lisebergare i en central stödfunktion på hotellet är du en tydlig kulturbärare som lever och sprider våra värdeord Omtanke, Kreativitet, Säkerhet, Kvalitet och Glädje.

I teamet har du, förutom två områdeschefer, sex arbetsledare och flertalet medarbetare. Under arbetstoppar tillkommer ytterligare kollegor för att täcka behov som uppstår. Du rapporterar till Verksamhetschefen för Housekeeping & Maintenance.

Kvalifikationer
Vi söker dig som gärna har minst ett års erfarenhet av bemanningsplanering och schemaläggning, gärna inom en personalintensiv verksamhet såsom hotell, restaurang eller service/besöksnäring. Praktisk erfarenhet inom housekeeping är ett krav, där det är meriterande ifall du tidigare även arbetat i en ledande position inom housekeeping, hotell, restaurang eller annat serviceyrke.

Du har mycket god datorvana och har lätt för att snabbt sätta dig in i olika system. Vi arbetar med Quinyx och Sympa, och det är önskvärt om du har erfarenhet av dessa. Det är även värdefullt om du har god kännedom om servicebranschens bemanningsutmaningar, och har vana av avtalstolkning som rör ditt arbetsområde (gärna Unionen och HRF).

Egenskaper
Vi ser gärna att du tar egna initiativ med ett lösningsorienterat förhållningssätt, och gillar att arbeta med både repetitiva uppgifter, långsiktiga planeringsuppdrag och snabba utmaningar som kräver omprioritering och flexibilitet. Du arbetar med hög integritet och resultatfokus, samtidigt som du besitter en stor kommunikativ förmåga som skapar dialog och respekt för varandras uppdrag. Som arbetsledare Housekeeping kommer du att arbetsleda både van städpersonal och nyutbildade medarbetare, ja, även oerfarna kollegor. Ditt uppdrag blir därför att coacha, vägleda, inspirera och motivera varje medarbetare så att hen kan växa, trivas och utvecklas. Du kan hantera stora arbetsgrupper där många olika kulturer representeras vilket innebär stor vikt vid tydlighet och kommunikation med möjlighet att kunna uttrycka sig väl både på svenska och engelska. 

För att trivas hos oss brukar personliga egenskaper som att vara prestigelös, positiv och ärligt intresserad av människor vara till god hjälp. Samarbetsförmåga, effektivitet, kreativitet och flexibilitet är andra faktorer som brukar leda till framgång i vår företagskultur. Om du känner arbetsglädje och stolthet efter en intensiv och varierande arbetsdag - ja då tror vi att du kommer älska att jobba som Personalkoordinator/Arbetsledare på Liseberg Grand Curiosa Hotel!

Vi ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter då vi strävar mot en bred representation i organisationen.

Villkor
Tjänsten är ett vikariat på heltid till slutet på augusti med tillsättning så snart som möjligt. Arbetstiderna påverkas av verksamhetens behov vilket betyder att du kommer arbeta både dagtid, kvällar och helger. Tjänsten ligger under Unionens avtalsområde.

Du är varmt välkommen att höra av dig om du har frågor om tjänsten till hotellets Verksamhetschef Housekeeping Manager Tina Engelbrektsson på telefon 031-7667028 eller på christina.engelbrektsson@liseberg.se. 

Vi tar tacksamt emot din ansökan så snart som möjligt men senast den 16 maj. 

Läs gärna mer om vårt spännande hotell här: Liseberg Grand Curiosa Hotel

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/88
Kontakt
  • Christina Engelbrektsson, 031-400100
Facklig företrädare
  • Ewa Woldemar, Unionen, unionen@liseberg.se
  • Bosse Nordlander, Kommunal, kommunal.vast@liseberg.se
Publicerat 2024-05-06
Sista ansökningsdag 2024-05-28

Tillbaka till lediga jobb