Ekonomifunktionen, Liseberg AB

Vill du jobba med ett av Sveriges starkaste varumärken och ta affären till nya höjder? Är du nyfiken på att förstå hur olika affärer samverkar för att skapa en positiv upplevelse för Lisebergs gäster? Tycker du att samarbete och kommunikation är lika roligt som siffor? I så fall kan det vara just dig vi söker!

Affärsstyrning samlar arbetet med uppföljning och analys av ekonomi- och övrig affärsstödjande information i små och stora beslut. Nu söker vi en ny kollega som brinner för att utveckla och förbättra det nya upplevelsehotellet Grand Curiosas affär. I rollen är du en naturlig del av ledningsgruppen för Grand Curiosa och känner dig trygg i presentationer och driver ett möte framåt. Hotellet som har ett drygt år i drift utvecklas ständigt och där är din roll att driva nyckeltalen tillsammans med hotelledningen mycket viktig.

Som Business Controller på Liseberg ingår du i ett tight team med totalt sex Controllers och en Business Analyst, där samarbete och hjälpsamhet präglar kulturen. Du har en stödjande och affärsstyrande roll gentemot Lisebergs verksamheter. I ditt dagliga arbete har du en nära dialog primärt med hotellets avdelningar men även med Lisebergs övriga gästverksamheter, där olika kompetenser samverkar för att få hela affärshjulet att snurra. Flexibilitet och korta ledtider är en del av vardagen, liksom att ingå i olika tvärfunktionella projektteam. Du deltar aktivt i budgetprocessen, ansvarar för uppföljning och utredningar samt vid framtagande av prognoser, bokslut och nyckeltal.

Som person är du ansvarsfull och analytisk men också kreativ och kommunikativ. Du är en nyfiken lyssnare som triggas av att vara med och lösa problem. Som alla Lisebergare har du en utpräglad serviceådra och en förmåga att skapa goda och starka relationer med dina kollegor. Du arbetar effektivt och självständigt och klarar av att se de övergripande processerna och deras samband utan att fastna i detaljerna. Du arbetar snabbt, självständigt och driver ditt område framåt genom att vara lyhörd och diplomatisk där dialogen är ditt skarpaste verktyg.

Kvalifikationer
Vi söker dig med civilekonomexamen eller motsvarande utbildning. Du har minst fem års erfarenhet av att arbeta med affärsstyrning och ekonomiuppföljning. Om du har erfarenhet av att jobba inom Hotellverksamhet är det starkt meriterande men såklart är även erfarenhet av Nöjesparks- eller övrig besöks- och restaurangnäring meriterande.

För att trivas hos oss på Liseberg brukar personliga egenskaper som att vara prestigelös, positiv och ärligt intresserad av människor vara till god hjälp. Tycker du om att åka berg- och dalbana, känna doften av spunnet socker och höra ljudet av såväl livemusik som glada barn utanför fönstret så kommer du förmodligen att gilla din nya arbetsplats lika mycket som vi gör.

Vi ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter då vi strävar mot en bred representation i organisationen

Vill du vara med och fylla Liseberg, en värld av upplevelser, med glädje, omtanke och liv? Välkommen med din ansökan redan idag!

Villkor
Vi rekryterar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Tjänsten tillhör Unionens avtalsområde med 100 % tjänstgöringsgrad. Tjänsten är en tillsvidareanställning med oreglerad arbetstid, 30 dagars semesterrätt. Tillsättning enligt överenskommelse. Om du har frågor om tjänsten, välkommen att kontakta Avdelningschef Affärsstyrning Isabella Karlsson på 031-766 72 68 eller isabella.karlsson@liseberg.se.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/108
Kontakt
  • Isabella Karlsson, isabella.karlsson@liseberg.se
Facklig företrädare
  • Ewa Woldemar, Unionen, unionen@liseberg.se
  • Bosse Nordlander, Kommunal, kommunal.vast@liseberg.se
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-07-07

Tillbaka till lediga jobb